Manager voelt zich speelbal van veranderingen

ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenAttitudeCommunicatieLeiderschap en CoachingLoopbaanMotivatieOrganisatieStrategieVerandering
Dit blijkt uit de wendbaarheidsmonitor van wervings- en selectiebureau Yacht. Managers verwijten de top van hun organisatie te lijden aan korte-termijnvisie en te resultaatgericht te besturen. Mede hierdoor moet 89 procent van de managers taken laten liggen en kunnen ze onvoldoende tijd besteden aan hun team.

Slechts de helft van de managers in Nederlandse organisaties (51 procent) voelt zich voldoende toegerust om de eigen functie goed te kunnen vervullen. Ruim een derde van de managers (36 procent) ziet het aantal medewerkers dalen en moet het met een lager budget doen dan een jaar geleden.

Middenmanagers vinden het lastig om hun medewerkers te motiveren als er een nieuwe koers wordt ingeslagen (32 procent) en ruim een derde (36 procent) voelt zich een speelbal bij organisatiewijzigingen.

Bron: Personeelsnet

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.