Managers werken ook tijdens vakantie

ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenFlexibiliteitLoopbaanMotivatieOrganisatieTelewerk
Dit blijkt uit een onderzoek van carrièredienst Experteer onder ruim 5000 senior professionals uit verschillende Europese landen. Enkele opmerkelijke bevindingen:

 • Bijna 60 procent van de Fransen, Spanjaarden, Italianen en Engelsen leest in ieder geval om de dag hun zakelijke e-mail.
 • Duitsers en Zwitsers doen dit alleen als het noodzakelijk is. Van de Nederlanders checkt ongeveer 64 procent wel eens zijn zakelijke e-mail in de vakantie. En 21 procent neemt telefonisch contact op met collega’s als dit echt noodzakelijk is.
 • De meeste senior professionals eisen geen compensatie voor zakelijke telefoontjes tijdens hun vakantie. Een uitzondering zijn de Italianen: 41 procent van hen eist wel een vergoeding.
 • De professionele motivatie tijdens de vakantie blijkt voornamelijk waardering. Dit geldt voor 57 procent van de mannen en 53 procent van de vrouwen.
 • Bron: HR Praktijk

  Senior HR Business Partner

  DP World Antwerp

  HR talent werving en selectie

  UZ Leuven

  Projectleider soft HR

  Motena

  Projectbeheerder HR Analytics

  Actiris

  HR Directeur

  Groep DIlbeek

  Learning and Development specialist

  Helden Van Het Zol

  HR Adviseur Social Affairs

  Aldi Holding

  Aanmelden

  Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

  Abonneer en krijg meer!

  Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

  HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

  Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

  Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.