Managers worden beter dankzij robotisering

Volgens een onderzoek van informatie- en consultancybedrijf Cognizant bij 537 respondenten gaan managers ervan uit dat ongeveer 25% tot zelfs 40% van hun werk geautomatiseerd kan worden. Ze verwachten vooral betere beslissingen te kunnen nemen en minder fouten te maken dankzij robotisering, intelligente procesautomatisering (IPA) en ‘big data’.

In de meeste organisaties is de procesautomatisering reeds ingezet, al moeten er nog vele processen worden geautomatiseerd. De managers zien steeds krachtiger technologie op de markt komen en kijken uit naar zelflerende computers of kunstmatige intelligentie. Die maken een nieuwe generatie van kennisrobots mogelijk die menselijke eigenschappen kunnen ‘nadoen’.

De automatisering kan vooral worden ingezet bij herhalingsprocedures en handmatige verwerking van documenten. Het gaat daarbij niet alleen om snellere, maar ook om een betere verwerking. Ongeveer de helft van de respondenten denkt dat automatisering hun zakelijke processen de komende drie tot vijf jaar aanzienlijk zal verbeteren. Bijna de helft heeft dezelfde verwachtingen voor zakelijke analyses.

En dan is er nog de ‘return on investment’ van deze technologie. Zowat 20% van de managers zegt nu al dankzij IPA meer dan 15% op de kosten te hebben bespaard in het afgelopen jaar.

Bron: HR Praktijk (hrpraktijk.nl)


HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.