Mannen en werkgevers blind voor glazen plafond

ArbeidsmarktArbeidsrechtDiscriminatieGenderInstroomLeiderschap en CoachingLoonLoopbaanOrganisatie
Dat blijkt uit onderzoek van Tempo-Team, uitgevoerd door het onafhankelijk onderzoeksbureau InSites Consulting, bij een representatieve steekproef van 201 werkgevers en 527 werknemers. Vrouwen blijken erg pessimistisch wat hun kansen op de arbeidsmarkt betreft. Hun mannelijke collega’s treden hen daar maar schoorvoetend in bij.

Minder dan een derde (31 procent) van de ondervraagde vrouwen zegt hetzelfde loon naar werken te krijgen als dat van mannen. Van de mannelijke werknemers zegt bijna de helft dat dit het geval is.

Ook over de carrièremogelijkheden liggen de meningen van mannen en vrouwen ver uit elkaar. Slechts één op de drie vrouwen (34 procent) tegenover bijna de helft van de mannen (45 procent) vindt dat vrouwen evenveel kansen hebben als mannen bij de rekrutering. In amper de helft van de bedrijven bekleden vrouwen hogere kaderfuncties of maken ze deel uit van de raad van bestuur.

Volgens de helft van de vrouwelijke werknemers is er dan ook nood aan dwingende maatregelen, zoals quota, om de aanwezigheid van vrouwen in bestuursraden en in topmanagementfuncties te versterken.

Anderzijds is de helft van de ondervraagde mannen en vrouwen het erover eens dat het onmogelijk is om een topcarrière te combineren met een gezinsleven, ongeacht het geslacht.

Ook over de meerwaarde van vrouwen op werkvloer verschillen de meningen. 81 procent van de vrouwen zegt dat vrouwen in een team complementair zijn met hun mannelijke collega’s. Van de mannen is daar slechts 60 procent van overtuigd. Twee derde van de vrouwen erkent dat vrouwen een andere kijk hebben op werk, de helft van de mannen is daar ook van overtuigd.

Volgens een meerderheid van de werkgevers is het glazen plafond een mythe. Twee derde is van mening dat vrouwen evenveel kansen krijgen als mannen bij rekrutering. 65 procent zegt dat beiden hetzelfde loon naar werk krijgen.

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.