Mannen voelen zich niet bedreigd door gelijke kansen

ArbeidsmarktAttitudeDiscriminatieFlexibiliteitGenderLeiderschap en CoachingLoopbaanMotivatieOrganisatie
Dat blijkt uit onderzoek van de Michigan State University en de Florida State University. De werktevredenheid van mannen neemt sterker toe dan die van vrouwen wanneer zij in een organisatie werken waar vrouwen de top kunnen bereiken.

Volgens onderzoeker Susan Linz voelen mannen zich niet bedreigd wanneer vrouwen gelijke kansen hebben om de top te bereiken of wanneer hun baas een vrouw is, maar zien ze dat juist als een indicatie dat ze zelf ook goede carrièremogelijkheden hebben: “Als zij het kan, kan ik het ook.”

Aan het onderzoek namen 6500 werknemers van 700 werkgevers in de voormalige socialistische landen Rusland, Servië, Armenië, Azerbeidzjan, Kazachstan en Kirgizië deel. Zelfs in culturen waar vrouwen nog steeds niet als gelijke worden beschouwd, is er een positieve link tussen werktevredenheid en gelijke kansen voor man en vrouw. Dat geldt extra sterk voor de jonge generatie.

Bron: PW De Gids

HR Business Partner

Zorg Stekene

Recruitment Manager

Intelect

Corporate Recruiter

Gentis

Payroll Manager

FSMA

IT-recruiter

Projinit

Payroll Officer

ALDI

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.