Medewerker schreeuwt om waardering

ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenDiscriminatieFlexibiliteitLoopbaanMotivatieOrganisatieRetentie en verloopTelewerkVerzuim
Dat blijkt uit een studie van trendonderzoekbureau Trendhuis en het Europees Sociaal Fonds-Agentschap Vlaanderen (ESF) bij 4000 Belgen. Bijna de volledige bevolking kampt met stress. De helft van de Belgen zegt zelfs meer werkstress te hebben dan vijf jaar geleden.

De grootste stressfactoren zijn een teveel aan werk (58 procent), de combinatie van werk en gezin (43 procent), een gebrek aan waardering (39 procent), slecht management (34 procent) en onvoldoende carrièrekansen (31 procent). Maar ook het groeiende mobiliteitsprobleem zorgt voor stress.

Om hun stress te verlichten, hopen acht op de tien Belgen op glijdende werkuren en bijna zes op de tien wil meer kunnen thuiswerken.

Walen blijken meer werkstress te ervaren dan Vlamingen. Zij klagen ook vaker over slecht management, slechte werkomstandigheden en een gebrek aan carrièrekansen.

De overgrote meerderheid (95 procent) wil waardering krijgen van zijn werkgever, maar slechts twee derde krijgt die ook. Een derde van de Belgen voelt zich onvoldoende gewaardeerd door zijn werkgever.

Belgen vullen diversiteit op een aparte manier in. Driekwart van de Belgen vindt dat ouderen en andersvaliden voldoende arbeidskansen moeten krijgen. Opvallend is echter dat bijna een vijfde (17 procent) van de Belgen vindt dat allochtonen geen gelijke kansen verdienen op de arbeidsmarkt. Tot slot wil driekwart van de bevolking wil een werkgever die investeert in sociale projecten en zorg draagt voor de planeet.

Generatieverschillen

De studie legt enkele verschillen tussen de verschillende generaties bloot. Zo willen zes op de tien jongeren (tussen 20 en 35 jaar) carrière maken, dat is meer dan de andere generaties. Maar de helft vindt dat ze te weinig promotiekansen krijgen op het werk. De helft wil dan ook ooit een volledig andere job uitoefenen.

Zeven op de tien hopen creatieve projecten te mogen doen buiten het normale takenpakket. Bovendien is de helft van de jongeren bereid om in het weekend te werken als de werkgever dat eist.

Twee op de drie Belgen uit de leeftijdsgroep 36- tot 50-jarigen klagen over een te grote werkdruk. Bijna twee op de drie zeggen meer werkstress te hebben dan vijf jaar geleden. Zeven op de tien willen extralegale voordelen zelf kunnen kiezen, zodat ze hun leven beter kunnen plannen. Slechts 17 procent is bereid om in hetzelfde tempo te werken tot na 65 jaar.

Een kwart van de 50-plussers vreest niet meer mee te kunnen op de arbeidsmarkt. Uit angst blijft twee op de drie dan ook bij zijn huidige werkgever. Anderzijds zegt 60 procent dat de werkgever rekening houdt met hun privéleven en twee derde vindt dat de werkgever zorgt voor een goede werk-privébalans.

Jive HR is looking for a Talent Manager for Fluxys Belgium

Fluxys Belgium

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Manager

Meat&More

HR Business Partner

Zorg Stekene

Recruitment Manager

Intelect

Corporate Recruiter

Gentis

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.