Medewerkers willen flexibele werkplekken én flexibele werktijden

ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenAttitudeCommunicatieExtra-legale voordelenFlexibiliteitLeiderschap en CoachingLoopbaanMotivatieOrganisatie
Flexibele werktijden zijn minstens even belangrijk als flexibele werkplekken. Dat blijkt uit onderzoek van het Nederlandse Kenniscentrum Werk & Vervoer onder ruim 10.000 werknemers uit profit en non-profit. Het kenniscentrum is een initiatief van de Nederlandse vakcentrales FNV, CNV en MHP en adviesbureau Qidos.

Flexibele kantoorinrichting is voor veel bedrijven een concrete stap richting ‘het nieuwe werken’. Maar meer invloed op werktijden blijkt nu op zijn minst zo belangrijk. Werknemers verwachten door flexibele werktijden vooral een betere werk-privé-balans (60 procent), hogere productiviteit (34 procent) en het vermijden van files (26 procent).

Toch zijn werknemers niet blind voor de nadelen van flexibele werktijden: 21 procent van de werknemers vindt het moeilijk om grenzen te stellen in het werk.

Bron: Personeelsnet

Social Legal Advisor

Smals

Resource Manager

Smals

Recruiter

Smals

Payroll & HR Administration Coordinator

Smals

HR Business Partner – Data Literate

Smals

Diensthoofd Personeel

Lokaal bestuur Ninove

Talent Officer

Lyreco

Officer/Specialist Accounting

BASF

HR Payroll Officer

Profel

Diensthoofd HR

Wingene

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.