Medewerkers willen zelf HR-zaken regelen

Medewerkers willen steeds meer de controle over hun HR-zaken, en deze tijd- en werkplekonafhankelijk kunnen regelen. Een HR-softwareleverancier vroeg meer dan 1000 medewerkers naar hun voorkeuren op het gebied van HR-software.

Twee op de drie ondervraagden vindt het belangrijk om zelf controle over hun HR-zaken te hebben. 61 procent wil hun HR-zaken in de trein, op de bank of onderweg kunnen afhandelen. Gelukkig maken smartphones en tablets het gebruik van e-HRM steeds meer laagdrempelig, zegt de HR-dienstverlener.

Wat wil de medewerker?

Het beste uitgangspunt voor e-HRM moet steeds de behoefte van de medewerker zijn. Vul die niet voor de medewerker in, maar vraag ernaar. Vaak leeft immers ten onrechte de zorg dat medewerkers niet overweg kunnen met digitale middelen. Terwijl zij buiten hun werk niet anders gewend zijn.

Zelfservice is één van de belangrijkste trends, het past bij de tijdgeest. Medewerkers willen zaken meteen vanaf een tablet, smartphone of laptop kunnen regelen, waar ze ook zijn, op dat moment. Dat zijn ze gewend in de privésituatie en verwachten ze ook van organisaties. Als een werknemer in de zetel zit om een vakantie te regelen, wil hij ook via een app even de vakantie kunnen aanvragen bij zijn werkgever.

Bron: OvereHRM (overehrm.nl), Raet (raet.nl)

 

Manager Personeel & Organisatie

Wit-Gele Kruis Limburg

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.