Meer aandacht voor welzijn verhoogt motivatie

Dit artikel is exclusief voor leden

Dat blijkt uit een enquête van Investors in People bij ruim 3000 Britse werknemers. 80% van de respondenten zegt dat ze zich positiever zouden voelen tegenover hun werkgever als ze meer voordelen genieten op het vlak van gezondheid en welzijn, zoals flexibele werkuren (43%), een gezondheidsverzekering (41%) of dagelijks vers fruit (10%).

Een derde van de werknemers die zich als ‘ongelukkig op het werk’ omschreven, bleven vaker een dag ziek thuis, tegenover een vijfde van de werknemers die zich als ‘gelukkig’ omschreven.

Meer dan de helft (54%) beweert dat hun werkgever geen aandacht besteedt aan de gezondheid en het welzijn van de werknemers. De helft van deze werknemers zegt dan ook dat ze weinig gemotiveerd zijn en sneller geneigd zijn een snipperdag te nemen. Eén op de vijf respondenten geeft toe zich al minstens één keer onterecht ziek gemeld te hebben het voorbije jaar, terwijl 5% dat meer dan vijf keer gedaan heeft.

Bron: IiP

 

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.