Meer activiteit bij de meeste HR-dienstverleners

Dat blijkt uit het kwartaalrapport van sectorfederatie Federgon. Ondanks de zwakke conjunctuur nam de werkgelegenheid toch licht toe met 0,1%. “De vooruitzichten voor de komende maanden zijn evenwel van die aard, dat op de arbeidsmarkt toch rekening moet worden gehouden met eerder zwakke aanwervingsintenties op de heel korte termijn”, zegt Paul Verschueren, directeur Research & Economic Affairs van Federgon.

Ondanks de verzwakking van de economische groei, was het voor de meeste activiteiten binnen Federgon een vrij aardig tweede kwartaal. De uitzendactiviteit kende zowel op jaar- als op kwartaalbasis een gevoelige groei. Alleen het bediendesegment in Brussel bleef enigszins achter.

De vraag naar meer gespecialiseerde sourcing had een licht positieve invloed op de activiteiten binnen projectsourcing (+1,9%) en gaf een vrij sterke impuls aan interim-management (+11,5%). De private commerciële dienstenchequebedrijven lieten in het tweede kwartaal een toename van het volume met +2,8% optekenen, een licht hogere groei dan de globale markt.

Ook bij de sector Recruitment, Search & Selectie (RSS, +1,5%) en de private opleidingsverstrekkers (+9%) was er voor het eerst sinds lang een (bescheiden) toename van de activiteiten.

Het aantal gestarte outplacementbegeleidingen daalde licht op jaarbasis (-5,2%), vooral als gevolg van een sterke daling van het aantal individuele begeleidingen.

 

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.