Meer controles op leeftijdsdiscriminatie in uitzendsector gevraagd

ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenArbeidsrechtAttitudeDiscriminatieFlexibiliteitInstroomInterimLeiderschap en CoachingLoopbaan
Het Centrum veroordeelt de praktijken van leeftijdsdiscriminatie en roept de uitzendsector en de overheid op om discriminerende bedrijven hard aan te pakken. In de uitzending kondigde Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) alvast meer controles aan.

In oktober 2011 werd nog een cao goedgekeurd met een gedragscode voor consulenten na een aanbeveling van het Centrum. Die kwam in een stroomversnelling na een vorige Volt-reportage over discriminatie in de uitzendsector.

“Zonder opnieuw alle uitzendkantoren over dezelfde kam te scheren, zou je dan toch wel denken dat de sector garant zou staan voor een correcte toepassing van zijn eigen gedragscode. Dat blijkt dus helemaal niet het geval te zijn”, reageert Jozef De Witte, directeur van het Centrum.

De Witte wijst erop dat het Centrum vorig jaar 98 dossiers opende over mogelijke leeftijdsdiscriminatie. “Dit is nog maar het topje van de ijsberg. Bij arbeidsgerelateerde meldingen gaat het vooral over 45-plussers die gediscrimineerd worden in hun zoektocht naar een nieuwe job.”

Bron: De Morgen/De Standaard

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.