Meer dan twee op de drie zieke werknemers komen toch naar het werk

Volgens een nieuwe studie van CV-Library, die 1300 Britse werknemers bevroeg, neemt de gemiddelde werknemer tussen de één en twee ziektedagen per jaar op. Wanneer zieke werknemers toch aan de slag blijven, voelt 86,5 procent zich heel wat minder productief. 84 procent beklaagt zich dan ook soms ziek naar het werk te gaan. Ondanks deze cijfers, stelt meer dan de helft van de ondervraagde werknemers dat hun werkgever er niet op aandringt om toch naar huis te gaan.

Onderzoeker Lee Biggins waarschuwt de bedrijven: “De productiviteit en het welzijn van de medewerkers zijn sleutelelementen in het succes van een bedrijf. Een cultuur creëren waar medewerkers worden aangemoedigd om ziek naar het werk te komen, is niet bevorderlijk voor de medewerkers én het bedrijf. Als iemand duidelijk ziek is, adviseer hem dan om naar huis te gaan en te herstellen.” Als de medewerker genezen is, zal hij gelukkiger en geëngageerd opnieuw aan de slag gaan, klaar om een waardevolle bijdrage te leveren.

Volgens de studie is er trouwens echt nood aan een cultuurverandering: meer dan één op de drie ondervraagden claimt door hun managers onder druk te worden gezet om zo snel mogelijk opnieuw aan het werk te gaan, terwijl 44 procent het gevoel heeft dat hun werkgever hen niet helemaal gelooft wanneer ze zich ziek melden.

Bron: HR Grapevine (hrgrapevine.com)


Payroll Officer

ALDI

Social Legal Advisor

Smals

Resource Manager

Smals

Recruiter

Smals

Payroll & HR Administration Coordinator

Smals

HR Business Partner – Data Literate

Smals

Diensthoofd Personeel

Lokaal bestuur Ninove

Talent Officer

Lyreco

Officer/Specialist Accounting

BASF

HR Payroll Officer

Profel

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.