Meer uitzendwerk, maar alleen voor arbeiders

ArbeidsmarktInterim
In maart liet de uitzendsector een groei met 1,81 procent optekenen ten opzichte van de maand februari. Dit resultaat is het gevolg van de toename met 3,32 procent van de activiteit in het arbeiderssegment. In het bediendesegment was er nog een lichte daling met 0,28 procent.

In vergelijking met de maand maart van vorig jaar was er in de sector, voor het eerst sinds 21 maanden, een positieve evolutie. Het aantal gepresteerde uren steeg met 6,19 procent. Ook dit resulteerde uit de activiteit in het arbeiderssegment, waar het aantal gepresteerde uren toenam met 15,26 procent. In het bediendesegment bleven de cijfers negatief: 4,21 procent.

Als gevolg van dit alles bereikte de Federgon-index 201,54 punten in maart 2010 tegenover 197,96 punten in februari. Deze index geeft het niveau van de activiteit weer in de onderzochte maand ten opzichte van de activiteit in de maand januari 1995 (basis 100), en dit op basis van voor seizoeninvloeden gecorrigeerde cijfers.

Bron: Federgon

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Officer

ALDI België

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.