Meer vacatures in oktober

ArbeidsmarktArbeidsrechtFlexibiliteitInstroomJongerenLoonLoopbaanOrganisatieSelectieWerving
In oktober 2013 ontving de VDAB 24.481 vacatures. Dat is 3,1 procent meer dan in oktober 2012. De jaar-op-jaar vergelijking is net als vorige maand positief. Het aantal vacatures in het gewoon circuit ligt nochtans lager dan een jaar geleden. Vooral het aantal vacatures voor studentenjobs en ook dat voor tijdelijke jobs liggen hoger.

Het aantal ontvangen vacatures tijdens de laatste twaalf maanden bedraagt 251.883. Dat is 6,6 procent minder dan in de vergelijkbare periode november 2011 – oktober 2012.

Deze daling is echter al enkele maanden aan het vertragen: in september was het -7,5 procent, in augustus nog -10 procent. Het lijkt er op dat de vacaturemarkt langzamerhand uit het dal aan het klimmen is. Ook in de telling over twaalf maanden blijkt dat de vraag naar jobstudenten de sterkhouder is.

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.