Meerderheid high-potentialprogramma’s falen

ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenAttitudeCommunicatieCompetentiemanagementLeiderschap en CoachingMotivatieOrganisatieStrategie
Dat blijkt uit onderzoek van HR-consultant CEB (het vroegere SHL). Het merendeel van de high-potentialprogramma’s lossen hun verwachtingen niet in. Slechts één op de zes of 15 procent van degene die een high-potentialprogramma volgen, beschikken over het nodige talent om later een senior functie succesvol uit te oefenen.

De helft van de high potentials verlaten na vijf jaar het ontwikkelingstraject dat voor hen is uitgestippeld. 46 procent van degene die het hele traject doorlopen, slagen er niet in om hun objectieven te realiseren.

De oorzaak hiervan is niet zozeer te zoeken bij het ontwikkelingstraject, maar wel bij de selectie van de kandidaten. Een veel voorkomende fout is het verwarren van een goede presteerder met een high potential. “Het is niet omdat iemand nu meer dan goed presteert in zijn functie, dat hij ook over het potentieel beschikt om door te stoten tot het senior management”, zegt Eugene Burke, chief science and analytics officer bij CEB.

Volgens CEB beschikt een high potential over drie kenmerken: de aspiratie om door te groeien tot een senior functie, de competentie om zo’n rol uit te oefenen en betrokkenheid bij de organisatie en niet zozeer een functie.

Bron: www. Onrec.com/www.hrmagazine.co.uk

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Manager

Meat&More

HR Business Partner

Zorg Stekene

Recruitment Manager

Intelect

Corporate Recruiter

Gentis

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.