Meerderheid multinationals werkt nog altijd met verschillende payrollsystemen

Meer dan 90 procent van de respondenten is overtuigd van de voordelen van één wereldwijd payrollsysteem. Toch werkt minder dan een derde (29 procent) van de multinationals effectief met één enkel systeem. Dat blijkt uit een internationaal onderzoek van HR-dienstenleverancier SD Worx bij vijfhonderd payrollbeheerders en HR-managers.

Het grootste probleem van payrollbeheerders in multinationals die met verschillende payrollsystemen werken, is de nauwkeurigheid van de systemen in de verschillende landen (56 procent). Het ontbreken van globale consistente afspraken, wat een impact heeft op het aanbieden van hoge servicelevels, is voor 42 procent van de respondenten een probleem.

Iets meer dan een derde (34 procent) geeft aan dat payroll te zwaar doorweegt in de kosten. Andere belangrijke zorgen zijn het tijdrovende partnerbeheer (29 procent) en een gebrek aan internationale rapporteringsmogelijkheden (20 procent).

Uit de rondvraag blijkt dus dat de meeste internationale organisaties niet beseffen dat ineffectieve payrollsystemen de kosten en complexiteit opdrijven, en zo een impact hebben op de bedrijfswinst. “Daarom zou dit op de agenda van het C-level management moeten komen en zou één enkel payrollsysteem deel moeten uitmaken van de businessstrategie”, besluit de studie.

Bron: SD Worx (sdworx.com)


HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.