Meest succesvolle bedrijven gaan anders om met toptalent

Dit artikel is exclusief voor leden

Bain & Company heeft een uitgebreid onderzoek georganiseerd naar de wijze waarop grote organisaties omgaan met talent. De onderzoekers constateerden dat succesvolle bedrijven procentueel net zo veel toptalenten hebben als andere organisaties, maar dat ze dat talent wel anders inzetten.

Gemiddeld blijkt 15 procent, of 1 op de 7 medewerkers, een toptalent te zijn (de A-players). Bij de best presterende organisaties is 16 procent van de medewerkers een toptalent, bij minder goed presterende organisaties 14 procent.

Zet A-players samen

De best presterende bedrijven zetten toptalent slim in: daar waar zij de grootste impact op het bedrijfsresultaat hebben. Functies die bepalend zijn voor het succes van de organisatie, worden in 95 procent van de gevallen door toptalenten ingevuld. Is marketing, bijvoorbeeld, zeer belangrijk voor het succes van de organisatie, dan zitten er op de marketingafdeling veel A-players. Toptalenten worden dus geconcentreerd binnen de organisatie.

Organisaties die minder succesvol zijn, verspreiden toptalenten over de organisatie. 1 op de 7 professionals is dan A-player, maar omgeven door minder getalenteerde collega’s.

Bron: Harvard Business Review (hbr.org) en PW De Gids (pwdegids.nl)

 

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.