Meeste (maar lang niet alle) Nederlandse HR-professionals vinden automatiseren HR slecht idee

Het voorgaande blijkt uit een enquête bij ruim 300 HR-professionals door een softwareconsultancy. Hoewel een meerderheid van HR-professionals vindt dat het automatiseren van HR geen goed idee is, wordt er wel veelvuldig gebruik gemaakt van mobiele applicaties. De volgende aspecten worden het vaakst via een mobiele applicatie geregeld.

  1. Inzicht salarisstrook (43 procent)
  2. Verlof/verzuim (40 procent)
  3. Declaraties (37 procent)
  4. Vacatures (33 procent)
  5. Tijdsregistraties (29 procent).

Voor 2030 verwacht 39 procent van de respondenten dat de feedback-, beoordelings-, en functioneringsgesprekken volledig geautomatiseerd zullen zijn. Ook verwacht 36 procent in 2030 meer te praten met systemen dan met collega’s. Een ongeveer gelijk percentage (34 procent) denkt zelfs dat er in 2030 geen vergaderruimtes meer zullen zijn omdat vergaderingen allemaal virtueel zullen plaatsvinden.

Bron: hrpraktijk.nl

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.