Megabetoging voor behoud van hoogovens

Herstructurering
Volgens de politie waren er 35.000 betogers komen opdagen, de organisatoren telden er 50.000. Het protest tegen de sluiting werd gedragen door een heel breed front. Behalve de staalarbeiders waren er ook vertegenwoordigers uit de banksector, de gemeentelijke administratie, de RTBf en de openbare vervoersmaatschappijen. Ook heel wat politici stapten mee op. Voorts was er een delegatie van het Gentse Sidmar en hielden heel wat middenstanders uit sympathie de deuren dicht. Eind januari besliste de staalgroep Arcelor niet langer te investeren in zijn continentale hoogovens. Voor Cockerill Sambre betekent dit dat het vuur in de hoogovens in Ougrée en Seraing respectievelijk in 2005 en 2006 worden gedoofd. Door de sluiting verliezen 1.700 staalarbeiders hun baan en dreigen er volgens de vakbonden nog eens 5.000 jobs te sneuvelen bij onderaannemers en leveranciers. Enig incident was de taart die Waals minister van Begroting, Michel Daerden, in het gezicht kreeg.
De kans is zeer gering dat de Arcelor-top de bedrijfslogica opzij schuift. Eerder al werd verklaard dat niet op de genomen beslissing wordt teruggekomen.

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.