Vaarwel Chris Senecaut

Een Grote Madam heeft begin deze week de HR-wereld verlaten voor een eeuwige cruise: Christiane Ceulemans, bekend als Chris Senecaut. Zij was net 80 geworden, fysiek aan het einde, maar mentaal tot het laatste moment alert. Haar vertrek is droevig, maar we voelen vooral respect en sympathie.

Eline Van Poeck Global HR Manager Supply Chain bij Heineken

In de groep Heineken groeide Eline Van Poeck door tot Global HR Manager Supply Chain. Zij was al sinds 2007 actief bij dochteronderneming Alken-Maes, aanvankelijk als HR Officer, vervolgens als Talent Manager en HR Business Partner. Sinds 2015 was zij HR Director.

Karel Bosmans HR Director bij Universiteit Hasselt

Karel Bosmans was langer HR-directeur van het Virga Jesseziekenhuis (nu Jessa) in Hasselt dan HR Square bestaat: meer dan 22 jaar en dat kan tellen. Hij is een van de pioniers in de zorgsector die het niveau van het personeelsbeleid en de arbeidsrelaties in de branche naar een niveau gebracht hebben dat minstens even hoog is als dat in andere sectoren. Terwijl dit ruim 20 jaar geleden aan het begin van zijn ontwikkeling stond.

Natalie Cocquyt HR Manager bij DVC Heilig Hart

Natalie Cocquyt verliet na meer dan 11 jaar het Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen, waar zij in 2009 startte als P&O-coördinator en later HR Business Partner werd. Cocquyt is master Klinische Psychologie (UGent, 1998). Zij zette haar eerste stappen in HR als uitzendconsulente bij Vedior en werd daarna consultant bij Accea. Van 2006 tot 2009 was zij stafmedewerker HR bij AZ Jan Palfijn in Gent. Vandaag is zij HR Manager bij DVC Heilig Hart in Deinze (ondersteuning personen met een mentale handicap).

Amelie Caes HR Project Coordinator bij Sweco

Amelie Caes behaalde een master Sociologie (KU Leuven, 2011) en een bijkomende master HRM (Antwerp Management School, 2012). Van eind 2012 tot begin 2021 was zij HR Officer bij A.S. Adventure. Nu is zij als HR Project Coordinator aan de slag bij het ingenieursbedrijf Sweco (vroeger bekend als Grontmij).

Annemieke Coveliers People & Organisation Development Manager bij oona

Het communicatiebureau oona trok Annemieke Coveliers aan als People & Organisation Development Manager. Coveliers is master Arbeids- en Organisatiepsychologie (KU Leuven, 2013). Tot eind 2020 werkte zij voor Mercuri Urval als Senior Business Consultant en HR Business Partner.

Lode Godderis volgt Simon Bulterys op als CEO van IDEWE

Lode Godderis is sinds 1 januari 2021 de nieuwe CEO van IDEWE. Hij volgt Simon Bulterys op, die bijna twintig jaar aan het hoofd stond van de externe preventiedienst. Godderis was al twintig jaar aan de slag bij IDEWE, eerst als arbeidsarts en sinds 2017 als directeur Kennis, Informatie en Onderzoek. Die rol combineerde hij met de positie van professor Arbeidsgeneeskunde aan de KU Leuven. Voortaan wijdt Godderis zich aan de dagelijkse leiding van IDEWE, al blijft hij verbonden aan de faculteit Geneeskunde van de KU Leuven.

Ilse Heylens HR-directeur bij Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen

Deze maand startte Ilse Heylens als nieuwe HR-directeur bij Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen. Heylens, die klinische psychologie studeerde aan UGent, startte haar loopbaan bij Colruyt als recruitement officer. In 2000 ging ze aan de slag bij Bekaert, eerst als HR-manager voor de site in Zwevegem (2000-2008) en Aalter (2008-2010), om nadien door te groeien als HR Business Partner Steelcord en Global Talent Manager & Global HR Business Partner.

Sophie D’Haene HR Expert Labour Relations bij BASF

Sophie D’Haene verliet de noodlijdende en extra door corona getroffen machinebouwer Nedschroef in Herentals, waar zij sinds 2016 HR Manager was, om HR Expert Labour Relations bij BASF te worden. D’Haene maakte kennis met HR bij een uitzendbedrijf waar zij tussen 1996 en 2001 kantoorverantwoordelijke was.

Danny Meyvis HR Business Partner bij CWS Workwear

Danny Meyvis overleefde liefst 25 jaar dienst bij ICT-dienstverlener Getronics, die zacht gezegd een turbulente geschiedenis heeft gehad tot het Belgische restant eind 2020 failliet verklaard werd. Meyvis startte er in 1996 als HR Business Partner en was vanaf 2018 Belgium HR Region Lead. Hij kwam snel opnieuw aan de bak bij CWS Workwear (bedrijfskledij en clean rooms).

An Boeckxstaens HR Director bij Lantmännen Unibake

Bij een van de grootste Europese bakkerijgroepen, Lantmännen Unibake, werd An Boeckxstaens HR Director. Zij heeft een master Arbeids- en Organisatiepsychologie (KU Leuven, 2002) en voegde daar ook nog een extra jaar Economie aan toe. Boeckxstaens begon als consultant bij Randstad, maar werd vrij snel HR Business Partner bij Truvo, waar zij vier jaar in dienst was. In 2009 werd zij HR Manager bij Campbell Soup en in 2014 HR Director België en Nederland bij Haribo.

Lieve Van Mechelen HR Director bij Agentschap Integratie en Inburgering

Een jaar na haar aantreden als deeltijds HR Program Manager bij het Agentschap Integratie en Inburgering promoveerde Lieve Van Mechelen er tot HR Director. Van Mechelen is bachelor Rechten (KdG Hogeschool). Voorheen werkte zij onder meer als HR Coordinator bij VITO, management consultant bij Quintessence, HR Interim Manager bij Honeywell en European HR Director bij VLS Group (logistiek).

Ellen Leyssens Team Lead HR Business Partnering bij BASF

Ellen Leyssens is master Strategische Communicatie (UA, 2011) en liep tijdens haar opleiding al stage bij het communicatiedepartement van BASF en kon er na afstuderen terecht als Recruitment Specialist. In 2016 werd Leyssens HR Business Partner en nu dus Team Lead.

Samuel De Potter Director Talent Acquisition bij Beaulieu International Group

Samuel De Potter is master in de Arbeidspsychologie (Universiteit Gent, 1999) en begon als rekruteringsconsultant bij SD Worx. In 2001 werd hij Principal Consultant bij Cubiks. Tussen 2007 en 2019 werkte hij voor Barco, waar hij afzwaaide als Director HR Processes & Projects, Recruitment, HRIS. Voor hij bij Beaulieu International Group begon, was De Potter HR Business Partners Manager Northwest Europe bij Q8.

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen