< Terug naar overzicht

ARCoP verkiest Gerald Dombret tot nieuwe voorzitter

De vereniging van preventieadviseurs, ARCoP, verkoos Gerald Dombret tot haar nieuwe voorzitter. Dombret, al 11 jaar werkzaam bij Mensura, wil ARCoP onder andere een jonger imago geven en het aanbod diverser maken. “We plaatsen de vragen van preventieadviseurs centraal.”

ARCoP (Association Royale des Conseillers en Prévention) verenigt alle Franstalige preventieadviseurs en verdedigt hun belangen. Onlangs mocht de organisatie haar kersverse voorzitter bekendmaken: Gerald Dombret neemt de fakkel over van Philippe Humblet. Het nieuwe gezicht van ARCoP is al jarenlang preventieadviseur bij bedrijven die gevaarlijke stoffen produceren. Daarnaast werkt Dombret sinds 2007 bij Mensura, onder meer als preventieadviseur en Risk Management Manager van Wallonië.

Jonger imago

De voorzitter ziet alvast enkele uitdagingen voor de ARCoP. “Het doel is om het imago te verjongen en diversiteit in de activiteiten te brengen”, vertelt Dombret. “Ook willen we onze zichtbaarheid vergroten, ondersteuning bieden en nog meer meerwaarde creëren voor onze leden. In dat kader krijgen de website en nieuwsbrief een update en pakken we de opleidingen, seminaries en symposia anders aan. Kortom, we plaatsen de vragen van onze preventieadviseurs centraal om een nog betere service op maat te bieden.”

Expertise tonen

Het voorzitterschap van Dombret houdt ook opportuniteiten in voor Mensura, Externe Dienst voor Preventie en Bescherming op het Werk. “Dit is opnieuw een gelegenheid om onze expertise te tonen. Dat meerdere collega’s van Mensura zetelen in externe instanties zoals Prebes, Co-Prev en BES, maakt ons incontournable in de Belgische preventiesector.”

Bron: Mensura (mensura.be)

 


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen