< Terug naar overzicht

Chris Van Doorslaer (Cartamundi) Manager van het Jaar

De lezers van Trends en een jury met journalisten, experts en vroegere laureaten hebben Chris Van Doorslaer, de CEO van het Turnhoutse speelkaartenconcern Cartamundi, verkozen tot Manager van het Jaar 2015.

De 54-jarige Chris Van Doorslaer, die hiermee zijn vijfde nominatie verzilvert, volgt in de erelijst in de voetsporen van Luc Tack, CEO van Picanol en co-CEO van Tessenderlo Group. Ook voor de leden van HR Square is Van Doorslaer beslist geen onbekende. Als keynote-spreker op de November Conference van 2014 in het Noord-Franse Le Touquet – Paris Plage, bracht hij een duidelijke boodschap mee: “HR is één van de belangrijkste taken van de CEO.”

De jury van de Manager van het Jaar prijst Van Doorslaer voor zijn niet-aflatende inspanningen in de voorbije twee decennia om Cartamundi, een puur Vlaamse familiale joint venture, uit te bouwen tot een duurzaam succesvolle wereldspeler en marktleider in de niche van speelkaarten. “Cartamundi heeft onder leiding van Chris Van Doorslaer vooral in de Verenigde Staten een knap parcours afgelegd. Bovendien is Cartamundi er in 2015 in geslaagd om met de acquisitie van twee fabrieken van de Amerikaanse speelgoedfabrikant Hasbro een transformerende overname te doen”, aldus juryvoorzitter Luc Vandewalle. Dankzij die deal is Cartamundi nu ook wereldmarktleider in de productie van bordspellen als Monopoly en Cluedo.

“Door die overname krijgen we er 500 mensen bij, zodat we nu ruim 2100 medewerkers hebben. Bovendien steeg de omzet in 2015 met een kwart, en zal die dit jaar met een derde groeien tot 340 miljoen euro. Dat betekent alles samen een omzetverdubbeling in amper drie jaar”, zei Van Doorslaer aan Trends. Toch houdt de in Dendermonde geboren burgerlijk ingenieur beide voeten op de grond: “Mijn leidraad is: succes is een kenmerk van het verleden. De enigen die geld verdiend hebben met ‘gisteren’ zijn The Beatles met ‘Yesterday’. Elke dag staat de teller op nul.”

Aan Franstalige zijde werd Dominique Leroy, CEO van telecombedrijf Proximus, verkozen tot ‘Manager de l’Année 2015’. De 51-jarige volgt Louis-Marie Piron op, de CEO van het Waalse bouwbedrijf Thomas & Piron.

 

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen