< Terug naar overzicht

Elke Jeurissen nieuwe voorzitter VDAB

De Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB) heeft een nieuwe voorzitter. Elke Jeurissen volgt Luc Cortebeek op, die bijna twee jaar aan het roer stond.

Elke Jeurissen is geen onbekende in het landschap. Al sinds midden 2020 werkt ze als regeringscommissaris bij de Vlaamse arbeidsbemiddelingsdienst. In die periode heeft ze het ‘reilen en zeilen van de organisatie van binnenuit leren kennen’, liet Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) weten tijdens de bekendmaking. Op 15 april zal Jeurissen in haar nieuwe functie stappen. Ze wordt de eerste vrouwelijke voorzitter van VDAB.

Luc Cortebeek startte vlak na de uitbraak van de coronapandemie, in juli 2020. Daarvoor was hij werkzaam als voorzitter van de christelijke vakbond ACV. “Cortebeek heeft VDAB tijdens een van de grootste crisissen van de arbeidsmarkt op de rails gehouden. Onder zijn voorzitterschap heeft VDAB stappen vooruitgezet in de professionalisering in zijn rol als regisseur van de arbeidsmarkt”, zei minister Crevits nog.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen