< Terug naar overzicht

Frederik Anseel aan de slag bij gloednieuwe business school van King’s College Londen

Op 1 september start Frederik Anseel een nieuwe uitdaging bij King’s Business School, de nieuwe business school van het befaamde King’s College Londen. Hij wordt er zowel professor Organisational Behaviour als vicedecaan onderzoek.

Frederik Anseel (38) behaalde in 2001 een master Bedrijfspsychologie aan de Universiteit Gent, alsook een doctoraat in de Psychologische Wetenschappen in 2005. Ook zijn professionele carrière kreeg hoofdzakelijk vorm aan de UGent, waar hij hoogleraar Bedrijfspsychologie werd en voorzitter van de Vakgroep Personeelsbeleid, Arbeids- en Organisatiepsychologie (2013-2017). Daarnaast is Anseel ook de oprichter en academisch directeur van The Vigor Unit, een spin-off van de Gentse universiteit.

Aan de UGent zorgde de hoogleraar voor een volledige redesign van de opleiding Bedrijfspsychologie. Anseel maakte ook deel uit van de stuurgroep ‘200 jaar UGent’, kreeg de Securex-leerstoel ‘Working in the 21st century’ toegekend, richtte het Center for Entrepreneurship Research op en kreeg de Minerva-erkenning voor beste onderzoeker van de Universiteit Gent. Ook van de studenten kreeg hij erkenning als ‘wijste prof’.

Op 1 september gaat Anseel aan de slag bij de King’s Business School als professor Organisational Behaviour. Hij zal er verantwoordelijk zijn voor het uitbouwen van onderwijs en onderzoek rond organisatiegedrag. Hierbij zal de klemtoon liggen op de wijze waarop innovatie en ondernemend gedrag gestimuleerd kunnen worden.

Anderzijds zal Anseel zich richten op de nieuwe leiderschapsprincipes die het werken in de toekomst zullen ondersteunen. Daarnaast wordt hij vicedecaan onderzoek, wat betekent dat hij er verantwoordelijk zal zijn voor het bepalen en uitbouwen van het onderzoeksbeleid van de nieuwe business school. Aan de UGent zal Anseel trouwens nog een beperkte aanstelling behouden om lopende doctoraten en projecten af te werken.

King’s Business School is de gloednieuwe business school van King’s College Londen, en zal gevestigd zijn in het iconische Bush House. King’s College Londen is één van de oudste topuniversiteiten in het Verenigd Koninkrijk. In de QS-ranking wordt ze gerekend tot één van de beste 25 universiteiten in de wereld.

“Na 16 fantastische jaren aan de Universiteit Gent, was het tijd om mijn internationale horizon wat te verbreden. Door ‘visiting professor’-posities aan business schools in Parijs en Milaan ben ik momenteel vooral geïnteresseerd om met mijn psychologische achtergrond meer integratie te zoeken met strategie- en ondernemerschapsonderzoek. Het is mijn overtuiging dat om te begrijpen waarom sommige start-ups en bedrijven succesvol zijn, je inzicht moet hebben in de onderliggende psychologische effecten van strategische beslissingen. Dit past in een nieuwe internationale onderzoeksstroming naar ‘micro-foundations’ van strategie”, vertelt Anseel over zijn nieuwe uitdaging in de Britse hoofdstad.

 

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen