< Terug naar overzicht

Hermina Van Coillie naar Otolith

Hermina Van Coillie is senior consultant en motivatie-expert bij Otolith, het adviesbureau van David Ducheyne, die vroeger haar personeelsdirecteur was bij Securex. Van Coillie doctoreerde in 2004 aan de KU Leuven (Kwantitatieve en Persoonlijkheidspsychologie) en werkte nog twee jaar als postdoctoraal onderzoeker aan de Faculteit Psychologische en Pedagogische Wetenschappen.

In 2006 startte zij als onderzoekexpert bij Securex HR Research. Zij schreef ettelijke wetenschappelijke artikelen, white papers, rapporten. Ze is een veelgevraagd spreekster over haar onderzoeksthema’s, ook door HR Square.

Deze zijn alle gelinkt aan de duurzame inzetbaarheid van werknemers: “Hoe kunnen we op een respectvolle manier iedereen met passie en zinvolheid zo lang mogelijk aan de slag houden.” Ze verdiepte zich de afgelopen jaren in thema’s zoals vergrijzing en langer werken, burn-out, welzijn, mobiliteit, flexibiliteit, tijds- en plaats-onafhankelijk werken, work addiction, work-life balance, Mindfulness, deeltijds werk, motivatie op de werkvloer en leiderschap. Van Coillie baseert zich op de zelfdeterminatietheorie. Over dit alles schrijft ze samen met prof. dr. Anja van den Broeck een boek. Ze is ook docent aan de Ehsal Management School en de Arteveldehogeschool.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen