< Terug naar overzicht

Joëlle Boxus CHRO bij AkzoNobel

Na anderhalf jaar in België keert Joëlle Boxus terug naar Amsterdam waar ze Chief Human Resources Officer wordt bij AkzoNobel. Ze is ook lid van het directiecomité. Boxus heeft een master Industriële Psychologie (UCL) en startte haar loopbaan als rekruteringsconsultant voor IT- en financiële profielen.

Een eerste ervaring als HR-manager deed ze op bij Telindus en Ernst & Young. In 2005 ging ze aan de slag bij Kraft Foods als HR-manager voor België en ze werd daar een jaar later benoemd tot HR Director voor de Benelux. In die rol was ze verantwoordelijk voor het HR-beleid van het Benelux-hoofdkantoor, drie fabrieken en twee commerciële zetels, alles samen ongeveer 18.000 werknemers.

Een volgende stap in haar carrière bracht een verhuis mee naar Amsterdam waar ze HR Director werd van de wereldwijde business unit Cargill Cocoa & Chocolate. Na vier jaar werd ze HR Director van een van de afdelingen van de groep waarin de activiteiten Grain & Oilseeds, Sugar & World Trade Unit zijn samengebracht. In december 2013 werd Boxus Group HR Director bij AkzoNobel Speciality Chemicals, eveneens in Amsterdam.

In december 2018 keerde ze terug naar België als Chief Human Resources Officer bij Etex een Belgisch industrieel familiebedrijf waarvan onder andere Eternit een onderdeel is.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen