< Terug naar overzicht

Jonathan Cops L&D Manager bij Sweco

Na bijna vijf jaar Carrefour, gaat Jonathan Cops na nieuwjaar aan de slag bij Sweco, waar hij L&D Manager wordt. Cops is master in de Pedagogische Wetenschappen (KU Leuven), volgde ook de lerarenopleiding studeerde bijstuderen aan de Universiteit Maastricht (Management of Learning), de Antwerp Management School (Organization Design for HRBP’s) en de London Business School (Leading a Culture of Innovation).

Leren is de rode draad doorheen zijn professioneel leven. Hij startte als docent aan de Groep T Hogeschool (nu UCLL), maar stapte in 2012 over naar het bedrijfsleven. Bij Argenta was hij achtereenvolgens verantwoordelijke Learning & Development voor het kantorennet en Team Lead Training & Certification.
Sinds 2016 werkte hij bij Carrefour, eerst als Senior Training & Development Specialist, verantwoordelijk voor het ontwerp en de implementatie van (leiderschaps)opleidingen, daarna als verantwoordelijke voor het volledige Talent Development.

In HR Square 200 (september 2020) spraken we nog met Jonathan Cops over online leren. “Er was een tijd dat men geloofde dat digitaal leren alles zou vervangen, dat er geen klassikaal leren meer zou zijn. Wel, dat zal niet gebeuren. Ik geloof niet dat leren alleen op afstand zal gebeuren, omdat de meaningful other nodig blijft. Je hebt contact nodig om te leren, waarbij de anderen een spiegel zijn. De setting van leren is even belangrijk als de content van leren”, zei hij toen.

Bij het ingenieursadviesbedrijf Sweco zal Jonathan Cops mee vorm geven aan het talentverhaal. Naast een prioritaire focus op L&D, zal hij de HR Business Partners ondersteunen in hun strategische partnerschap met de business.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen