< Terug naar overzicht

Karel Bosmans HR Director bij Universiteit Hasselt

Karel Bosmans was langer HR-directeur van het Virga Jesseziekenhuis (nu Jessa) in Hasselt dan HR Square bestaat: meer dan 22 jaar en dat kan tellen. Hij is een van de pioniers in de zorgsector die het niveau van het personeelsbeleid en de arbeidsrelaties in de branche naar een niveau gebracht hebben dat minstens even hoog is als dat in andere sectoren. Terwijl dit ruim 20 jaar geleden aan het begin van zijn ontwikkeling stond.

Bosmans is master in Arbeids- en Organisatiepsychologie (KU Leuven, 1992) en voegde daar onder meer nog een postgraduaat Bedrijfskunde aan toe (KU Leuven, 1997). Hij startte als consultant HRM bij Provincie Limburg Opleiding en Training, waar hij HR-projecten begeleidde in gemeenten en ook actief was in HR-rollen voor politie en brandweer.

In 1998 werd hij HR-directeur van het openbare Virga Jesse-ziekenhuis in Hasselt. Van 2007 tot 2010 begeleidde Bosmans de voorbereiding van de fusie met het Salvator-Sint Ursulaziekenhuis tot Jessa, waar hij tot onlangs HR Director bleef. Gedurende deze periode werden Bosmans en zijn team gelauwerd met verscheidene HR- en bedrijfsonderscheidingen.

De Universiteit Hasselt had een slechtere keuze kunnen maken…

 

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen