< Terug naar overzicht

Tony Janssens trekt als Talent & Capacity Manager naar Altran

Als Talent & Capacity Manager is Tony Janssens sinds kort onder meer verantwoordelijk voor het Belgische rekruteringsteam van Altran, een wereldwijd actieve gigant in engineering en R&D-diensten. Hij komt van Dimension Data, waar hij dezelfde functie had.

Aanvankelijk zag het er allesbehalve naar uit dat Tony Janssens (42) in het ruime HR-domein zou terechtkomen. De Leuvenaar heeft immers diploma’s van klinische chemie en informatica op zak. Daarna volgde ook nog marketing. Hij begon zijn carrière dan ook als Medical Imaging Technologist in het universitaire ziekenhuis van Leuven (UZ Gasthuisberg). Later was hij er actief op de afdeling van de nucleaire geneeskunde.

Bij St. Jude Medical (het huidige Abbott) kwamen zijn achtergrond in de medische wereld en zijn passie voor IT samen. Hij ontwikkelde er de databases die gebruikt werden in onderzoek, alsook de websites en het managementsysteem voor de lopende onderzoeken.

In februari 2007 volgde nog een heel andere carrièrewending: onder de vleugels van Knet ontpopte Tony Janssens zich tot headhunter, gespecialiseerd in ICT-profielen. Voor klanten als KBC, Telindus en Belgacom ging hij aan de slag als rekruteerder en HR-consultant. In 2010 werd hij verantwoordelijk voor de rekruteringsafdeling van ICT-dienstengroep Trasys. Na de zomer van 2015 tot augustus 2017 was Janssens Talent & Development Manager bij een andere bekende ICT-groep, Dimension Data. Hij was er verantwoordelijk voor de volledige wervings- en selectiecyclus, optimaliseerde het wervingsproces en fungeerde als businesspartner voor de diverse departementen.

In augustus 2017 begon hij met dezelfde functietitel bij engineering- en consultancyconcern Altran. “Mijn rol is tweedelig”, licht Tony Janssens toe. “Enerzijds ben ik verantwoordelijk voor het Belgische wervingsteam (waar momenteel acht rekruteerders actief zijn). Het relatief jonge team heeft nood aan specifieke coaching en opleiding, zodat we efficiënter kunnen werken. Maar ook het recruitmentproces structureren en een nieuwe werkwijze introduceren, behoren tot mijn opdracht. Daarnaast zal ik als capacity manager de ‘bench’ managen. Als consultancybedrijf zijn er immers continue projecten die aflopen en dus consultants die tijdelijk zonder opdracht komen te zitten. Hiervoor is het belangrijk dat er een permanent overzicht tot stand komt van welke technische competenties er vrijkomen, zodat we de volgende projecten kunnen uitvoeren. Hier zijn mijn sparringpartners zowel de teammanagers als de salesmanagers.”

Zijn motivatie voor deze nieuwe uitdaging haalt Janssens “vooral uit het opbouwen van een kwalitatieve recruitmentmachine en het bijdragen aan het succes van Altran in België. Vandaag zijn we vooral gekend bij pas afstuderende ingenieurs, maar ook de meer ervaren ingenieurs kunnen bij ons de uitdaging vinden in vooruitstrevende technologieën. We moeten dus de troeven en kennis die we in huis hebben, duidelijker op de kaart zetten en laten groeien. Daar ga ik mijn energie uit halen.”

Altran is een wereldleider in engineering en R&D-diensten. De hoofdzetel bevindt zich in Parijs, maar de meer dan 30.000 medewerkers zijn actief in meer dan 20 landen. In België, waar Altran kantoren heeft in Brussel, Leuven en Gent, telt de onderneming zo’n 800 werknemers.

 


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen