< Terug naar overzicht

Vaarwel Chris Senecaut

Een Grote Madam heeft begin deze week de HR-wereld verlaten voor een eeuwige cruise: Christiane Ceulemans, bekend als Chris Senecaut. Zij was net 80 geworden, fysiek aan het einde, maar mentaal tot het laatste moment alert. Haar vertrek is droevig, maar we voelen vooral respect en sympathie.

Chris was – naast Antwerpen in hart en nieren – Assistent in de Psychologie en startte als secretaresse bij Agfa-Gevaert. In 1965 begon zij bij GB-Inno-BM (GIB, zoals de voorloper van Carrefour heette) op de personeelsafdeling. Zij werd er ‘chef’ en zou dat blijven, ook in haar andere activiteiten.

In 1974 was zij als HR-directeur betrokken bij de oprichting van de GIB-dochter Motorest (waaronder toen merken als Quick en Pizza Hut ressorteerden). Zij zorgde er voor correcte arbeidsrelaties en een goed personeelsstatuut.
Chris richtte haar eigen werving- en selectiekantoor HR-CC op in 1991. Dat droeg ze operationeel over aan dochter Inez in 2001.

Bekend en gewaardeerd werd zij vooral als stichter, drijver en erevoorzitter van de PMClub (vroeger Personnel Managers Club, nu People Managers Community).

Chris Senecaut is een rolmodel. Oké, misschien was zij soms een heel klein beetje te veel chef, maar zij heeft vooral de vrouw op de kaart van HR gezet (zonder daar praat over te verkopen) en was een pionier in de HR-netwerking. Merci!

De plechtigheid heeft plaats in intieme kring op zaterdag 20 februari om 11u00, maar kan live mee volgen via: http://www.uitvaartfilm.be/christianeceulemans

Condoleren kan u via de website van het Rouwcentrum De Backer te Edegem.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen