‘Mensvriendelijke’ Karel Bosmans (Virga Jesse-ziekenhuis) is eerste HR-manager van het jaar uit social profit

Organisatie
In totaal werden 751 geldige stemmen uitgebracht voor de verkiezing van de HR-manager van het jaar. Karel Bosmans haalde het van enkele gerenommeerde collega’s uit de privé, namelijk Jan Van Hootegem (Vandemoortele), Marc Croonen (Interbrew), Gust De Wit (Nike) en Jean-Pierre Pradier (UCB). Hij is niet alleen de eerste winnaar uit de social profit, hij is ook de jongste HR-manager van het jaar die tijdens de 15 edities werd verkozen.
Karel Bosmans (34) is licentiaat Arbeids-, Organisatie- en Gemeenschapspsychologie en postgraduaat Bedrijfskunde (KU Leuven). Zijn carrière ging van start bij het Provinciaal Centrum voor Vorming van Overheidspersoneel in Limburg. Daar werkte hij voor lokale en regionale besturen, politie en brandweer, steeds in het domein van HRM.

In 1998 werd Bosmans directeur Personeel en Organisatie van het OCMW Hasselt, het Virga Jesse-ziekenhuis en het rust- en verzorgingshuis Zonnestraal. Samen met directeur Patiëntenzorg Ludo Meyers, won Bosmans voor het Virga Jesse-ziekenhuis de wedstrijd Mensvriendelijk Bedrijf 2003. Deze wedstrijd bekroont een organisatie met gezonde aandacht voor de combinatie van arbeid, gezin, zorg en vrije tijd en voor gelijke kansen.

Mensvriendelijk Bedrijf is een initiatief van de Vlaamse minister van Welzijn (eerst Mieke Vogels, daarna Adelheid Byttebier, beide Groen!) en wordt actief ondersteund en begeleid door HR Square. De editie 2004 werd overigens zopas gelanceerd. Meer informatie en een deelnameformulier vindt u op deze site. Deelname is mogelijk tot 28 mei. De prijs wordt uitgereikt op 29 juni, tijdens een seminarie en evenement van HR Square.

Naast de verkiezing van de HR-manager van het jaar werd ook de HRM Development Award toegekend aan Belgacom voor het innoverende project HR Embassy, een elektronisch ondersteund ontwikkelingsparcours voor HR-professionals.

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Officer

ALDI België

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.