Middenkader bezwijkt onder werkdruk

ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenCommunicatieErgonomieFlexibiliteitHerstructureringLeiderschap en CoachingLoopbaanMotivatieOrganisatie
Uit een enquête bij 2000 werknemers van het Britse Chartered Institute of Personnel and Development’s (CIPD) blijkt dat bijna de helft (49 procent) van het middenkader bijna dagelijks kampt met een hoge werkdruk.

Vooral over de werk-privébalans is het middenkader zeer ontevreden. Slechts 44 procent zegt dat ze er tevreden over zijn, terwijl 70 procent van de werknemers zonder managementverantwoordelijkheid tevreden is over die balans.

Bovendien maakt het middenkader zich het meeste zorgen over zijn werkzekerheid. Eén op de drie vreest zijn job te verliezen omwille van de economische crisis. Slechts 21 procent van de werknemers zonder managementverantwoordelijkheid en 15 procent van de senior managers vrezen hun job te verliezen.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat één op de drie middelmanager uitkijkt naar een nieuwe werkgever.

Bron: CIPD

HR Business Partner

Zorg Stekene

Recruitment Manager

Intelect

Corporate Recruiter

Gentis

Payroll Manager

FSMA

IT-recruiter

Projinit

Payroll Officer

ALDI

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.