Minder aanvragen voor camera’s op de werkvloer

ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenArbeidsrechtAttitudeLeiderschap en CoachingOrganisatieOverlegorganenPreventiePrivacy
Dat meldt het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen NSZ. In 2012 werden er 472 aanvragen voor het plaatsen van camera’s op de werkvloer ingediend bij de Privacycommissie, terwijl dat aantal in 2011 nog opliep tot 520.

Voor het eerst daalt het aantal aanvragen, want tussen 2007 en 2011 vertienvoudigde het aantal camera’s op de werkvloer (van 55 naar 520).

NSZ verwijst naar de strenger geworden ‘antipestwet’. “Er zijn heel wat klachten over het gebruik van camera’s op de werkvloer. Een aantal werknemers ervaart zulke camera’s als pestgedrag, maar dat is het niet”, verzekert NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws.

“Werkgevers proberen er bovenal het aantal interne diefstallen mee terug te dringen.” Diefstal door eigen personeel is immers goed voor 30 procent van de diefstallen in handelszaken.

HR Manager

Meat&More

HR Business Partner

Zorg Stekene

Recruitment Manager

Intelect

Corporate Recruiter

Gentis

IT-recruiter

Projinit

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.