Minder arbeidsongevallen door crisis

ArbeidsomstandighedenArbeidsongevallenVeiligheid
Het aantal arbeidsongevallen zakt al een aantal jaren licht. Dat is vooral het gevolg van het krimpende gewicht van de industrie en de inspanningen voor een veiliger werkomgeving. Maar deze nieuwe, forse daling is duidelijk vooral veroorzaakt door de afname van de werkgelegenheid ten gevolge van de crisis. De impact van de crisis op het aantal arbeidsongevallen is al merkbaar in het laatste kwartaal van 2008.
Het aantal ongevallen op de werkvloer nam tussen het derde en het vierde kwartaal van vorig jaar met meer dan 4 procent af in industrieën zoals de textielsector, de auto-assemblagesector en de metaalverwerkende nijverheid. Dat zijn de sectoren die het eerst te kampen kregen met banenverlies ten gevolge van de recessie. In 2009 breidde het effect van de crisis zich alsmaar uit.
Toch waren er nog altijd sectoren waar het aantal ongevallen steeg. Dat was, bijvoorbeeld, het geval in de gezondheidszorg en de maatschappelijke dienstverlening. Dat zijn sectoren met relatief lage ongevalcijfers. Maar in beide sectoren bleef de werkgelegenheid wel stijgen.

Bron: De Tijd

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.