Minder dan 200.000 werkzoekenden in Vlaanderen

AllochtonenArbeidsmarktGenderInstroomJongerenMigratieOudere werknemersUitstroom
De werkloosheidsdaling die in september 2010 werd ingezet (toen -1,1 procent) wordt in november verder versterkt met een duidelijke daling van 4,2 procent op jaarbasis. Opvallend is dat voor het eerst ook de vrouwelijke werkloosheid daalde (-2,1 procent). Bij de mannen was er een daling van 6,2 procent.

In totaal telde Vlaanderen eind november 195.770 werkzoekenden. Dat zijn er 8672 minder dan in november 2009. Van de beroepsbevolking is momenteel 6,73 procent werkloos.

De verbetering van het economische klimaat tekent zich sterk af bij de werkzoekenden met uitkeringsaanvraag (-6,2 procent) en de jongeren in wachttijd (-8,7 procent).

Dat de groepen ‘vrij ingeschreven werkzoekenden’ (+3,6 procent) en de restgroep ‘andere’ (+13,6 procent) de algemene dalende trend niet volgen, is het gevolg van hun atypische samenstelling en de historisch hoge migratie. De restgroep ‘Andere’ omvat onder meer de leefloners, van wie het aantal door de crisis en de migratie sterk gestegen is.

Werkzoekende 50-plussers (+3,4 procent) blijven het moeilijk hebben, net zoals allochtonen (+2,3 procent) en langdurig werkzoekenden (1 tot 2 jaar werkloos: +4 procent / langer dan 2 jaar werkloos: +6,3 procent).

Bron: VDAB

HR Manager

Meat&More

HR Business Partner

Zorg Stekene

Recruitment Manager

Intelect

Corporate Recruiter

Gentis

IT-recruiter

Projinit

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.