Minder dan helft werknemers tevreden over balans werk/privé

Hybride werken
Welzijn

Een kleine helft van de werknemers wereldwijd (43 procent) zegt tevreden te zijn over de balans tussen werk en privé. Thuiswerken helpt daarbij. Toch geeft ook de helft van de werknemers aan persoonlijk contact met collega’s te missen nu er vaker vanop afstand wordt gewerkt. Dat blijkt uit een rapport van EPOS, uitgevoerd door Foresight Factory.

Welzijn krijgt steeds meer voorrang. De coronapandemie is daar een belangrijk kantelpunt in geweest. Meer dan de helft van de werknemers wereldwijd (53 procent) zegt vandaag meer prioriteit te geven aan welzijn, zowel lichamelijk als geestelijk, dan voor de pandemie. Van thuis uit werken speelt een belangrijke rol daarin.

Ook burn-out blijft een hardnekkig probleem, bevestigt de bevraging. 36 procent van de werknemers zegt de afgelopen twaalf maanden een burn-out te hebben gehad door ‘te hard werken’. Dit gevoel is het grootst is onder de generatie ‘Gen Z’ (40 procent) (mensen geboren tussen 1997 en 2021, nvdr.) en ‘millennials’ (42 procent) (mensen geboren tussen 1980 en 1999, nvdr.).

Indien werknemer en werkgever andere ideeën koesteren over thuiswerken, groeit de ontevredenheid. Minder dan de helft van de werknemers is tevreden met hun huidige balans tussen werk en privé (43 procent). Anderzijds missen werknemers het persoonlijk contact met collega’s sinds thuiswerken meer ingeburgerd is. De helft van de werknemers mist tijd met collega’s in persoon. Die trend is opnieuw het grootst onder generatie Z en millennials.

Een andere bevinding van de bevraging is dat ook levenslang leren van groot belang is. 60 procent van de werknemers wil blijven leren. 44 procent wil binnen zijn of haar huidige baan doorgroeien. Indien dat niet mogelijk is, zullen ze elders opportuniteiten zoeken.

LEES MEER OP HRSQUARE.BE

Payroll Officer

ALDI

Social Legal Advisor

Smals

Resource Manager

Smals

Recruiter

Smals

Payroll & HR Administration Coordinator

Smals

HR Business Partner – Data Literate

Smals

Diensthoofd Personeel

Lokaal bestuur Ninove

Talent Officer

Lyreco

Officer/Specialist Accounting

BASF

HR Payroll Officer

Profel

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.