Minder pendelen na coronacrisis?

Keren we voor woon-werkverplaatsingen straks terug naar het oude normaal? “Niet noodzakelijk”, stelt Sarah De Groof, senior Consultant van Acerta en gastdocente aan de KU Leuven. “De gemiddelde werknemer woont vandaag op zo’n 20,5 km van het werk. Dat brengt in normale tijden heel wat verkeer op de been, maar door corona werken velen ineens waar ze wonen, waardoor de feitelijke woon-werkafstand de facto nul kilometer is geworden. We verwachten dat door de positieve effecten die bedrijven en werknemers ondervinden van thuiswerk, het aantal gereden woon-werk kilometers sterk zal terugvallen. Niet doordat mensen dichter bij hun werk gaan wonen, wel doordat ze meer dan vandaag zullen thuiswerken.”

Bedrijven zullen niet kiezen voor 100 procent thuiswerk, maar vele zullen structureel telewerk toelaten. Meer dan zes op tien voerden tijdens de coronacrisis al telewerk in, bleek uit een eerdere studie van Acerta. “We hebben geen reden om aan te nemen dat dit beleid zal teruggeschroefd worden in post-coronatijden. Het zal vermoedelijk gaan om een à twee dagen thuiswerk per week, nooit om de volledige werkweek. Het sociaal contact op de werkvloer blijft erg belangrijk en kan de creativiteit tijdens het werk stimuleren”, aldus Sarah De Groof.

Afstand

Werknemers in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kwamen van gemiddeld 27,1 km afstand in 2019. Dat is een belangrijke daling tegenover een aantal jaren geleden. In 2005 bedroeg de pendelafstand naar Brussel nog 37,6 km.
In Vlaanderen komen werknemers van gemiddeld 19,7 km ver, in Wallonië wonen ze op 21,5 km van hun werkplaats. Voor de beide regio’s is er nauwelijks enige evolutie de voorbije vijftien jaar. Alles samen bevindt de vestiging waaraan de gemiddelde Belgische werknemer verbonden is zich op 20,4 km van thuis.

Voor werknemers die dagelijks naar Brussel pendelen, biedt telewerk de grootste kansen. Sarah De Groof: “Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest telt heel wat dienstenbedrijven op een vrij kleine oppervlakte. Voor deze dienstenbedrijven is het gemakkelijker om telewerk in te voeren. Hoe meer werknemers van elders of verder komen, hoe groter de impact van het stimuleren van telewerk op die regio en dus op de mobiliteit daar zou kunnen zijn.”

Hoe groter de onderneming, hoe groter de pendelafstand die werknemers afleggen, stelt Acerta nog vast. Vooral zij zullen het aantal pendelkilometers het meest kunnen terugdringen.

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.