Minder verloop door sociale media

40ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenArbeidsrechtAttitudeCommunicatieDiscriminatieFlexibiliteitJongerenKennismanagement
Dat blijkt uit een studie van de Amerikaanse Baylor University bij een financieel instituut dat manieren zocht om het verloop terug te dringen. Wat constateerden de onderzoekers? Als medewerkers toegang kregen tot een intern sociaal netwerk, verbeterde het moreel en ging het verloop omlaag. Bovendien zaten medewerkers beter in hun vel en toonden ze meer betrokkenheid bij hun werkgever.

Om het verloop terug te dringen, zette het financieel instituut een interne sociale en werkgerelateerde netwerksite op. Nieuwe medewerkers gebruikten de site om zichzelf voor te stellen. Tevens konden ze via het netwerk snel achterhalen welke collega’s ze konden benaderen bij vragen of problemen. Na enige tijd gingen deze medewerkers het netwerk gebruiken om andere nieuwkomers te helpen bij hun eerste stappen in de organisatie. Zij traden op als mentor en zorgden ervoor dat nieuwkomers zich snel thuis voelden.

Middenmanagement

Nieuwe medewerkers kregen zo gemakkelijker toegang tot waardevolle informatie en konden gemakkelijker contacten leggen met andere medewerkers in de organisatie.

Alleen het middenmanagement voelde zich gepasseerd en stond negatief tegenover het sociale netwerk, juist om nieuwe medewerkers hen niet meer nodig hadden om contact te leggen met senior managers. Naar hun gevoel werd zo hun bemiddelende rol ondermijnd.

Bron: P&O Actueel

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.