Minister Muyters reikt eerste nieuwe loopbaancheque uit

ArbeidsmarktArbeidsrechtCompetentiemanagementEvaluatieFlexibiliteitLoopbaanMotivatieOpleidingOrganisatieRetentie en verloop
“Loopbaanbegeleiding is een bijzonder nuttig instrument om mensen een prettiger gevoel te geven bij hun loopbaan, om hen duidelijk te maken dat ze die ook echt in handen kunnen nemen. Door de loopbaancheque te introduceren, hebben we het bestaande loopbaansysteem hervormd, zodat hopelijk veel meer mensen loopbaanbegeleiding zullen volgen”, zegt Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA).

Vanaf 1 juli kan elke werknemer en zelfstandige bij de VDAB terecht voor een loopbaancheque waarmee hij/zij vier uur loopbaanbegeleiding kan volgen. Dat kan bij één van de door de VDAB erkende loopbaancentra in heel Vlaanderen. Tot voor kort waren 19 bedrijven erkend. Sinds de nieuwe maatregel hebben nog eens 49 HR-bedrijven een aanvraag ingediend.

“We willen naar een fijnmazig netwerk van aanbieders, waardoor iedereen bij wijze van spreken naast de deur terecht kan voor een sessie loopbaanbegeleiding. In plaats van een aanbodgericht systeem, zijn we nu geëvolueerd naar een vraaggerichte cheque, die zeer individueel ingezet kan worden”, vindt Muyters.

Elke gebruiker kan elke zes jaar maximaal 8 uur loopbaanbegeleiding volgen. Een loopbaancheque is goed voor vier uur. Dat kost de werknemer 40 euro, maar beantwoordt aan een reële kost van 550 euro.

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.