Minister Peeters breekt lans voor mystery calls

Momenteel maakt enkel de dienstenchequesector gebruik van mystery calls, waarbij via anonieme telefoontjes wordt nagegaan of werkgevers sollicitanten van allochtone origine discrimineren. Vorig jaar werd in het parlement echter een resolutie over discriminatie op de arbeidsmarkt goedgekeurd die de nadruk legt op zelfregulering voor alle sectoren.

Minister Peeters wil die zelfregulering nu aanmoedigen, maar ook een stok achter de deur houden voor die sectoren die nu nog volledig achterblijven. Hij wil de arbeidsinspectie en het gelijkekansencentrum Unia laten onderzoeken of de overheid op termijn zelf mystery calls kan uitvoeren om discriminatie op te sporen.

Of zijn wil ook werkelijkheid wordt, lijkt heel twijfelachtig: Peeters staat in de meerderheid alleen met zijn pleidooi. Coalitiepartners Open VLD en N-VA zijn resoluut tegen.

Bron: Deredactie.be


Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.