Ministers ondersteunen bedrijven bij gezondheidspreventie

Dat kondigde Kris Peeters’ kabinetsdirecteur voor Werk Bart Ooghe aan op de studiedag ‘Preventie en aanpak burn-out in de zorgsector’, georganiseerd door Zorgnet Vlaanderen.

“Deze regering moet enkele moeilijke hervormingen doorvoeren”, zegt Ooghe. “We vragen veel van de mensen, maar het is belangrijk hen te blijven motiveren en de nodige begeleidende maatregelen te nemen voor een leefbare werkomgeving.”

Eén van die maatregelen is het systeem van de loopbaanrekening, waarbij men op een website realtime zal kunnen raadplegen hoe het zit met de opbouw van de pensioenrechten, om zo aan een efficiëntere carrièreplanning te doen.

Peeters wil ook bedrijven ondersteunen bij het opzetten van een geestelijk gezondheidsbeleid, zoals stress-management en het verhogen van de veerkracht van werknemers, in samenwerking met het Vlaams Gewest. De preventiecoaches kunnen dan ondersteund worden door begeleiders vanuit de overheid.

Bron: De Morgen

 

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.