Mooie toename van de uitzendactiviteit in juni

De toename is toe te schrijven aan een positieve evolutie in beide segmenten: het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid nam toe met 3,12 procent in het arbeiderssegment en met 4,02 procent in het bediendesegment.

In vergelijking met de maand juni van vorig jaar, liet de uitzendsector een stijging met 9,93 procent optekenen (tegenover +3,11 procent in mei 2017). Dit cijfer is het resultaat van een toename van de activiteit met 11,27 procent in het arbeiderssegment en een toename met 8,06 procent in het bediendesegment.

De Federgon-index bereikte 277,3 punten in juni 2017 tegenover 267,9 punten in mei. De index geeft het niveau van de activiteit weer in de onderzochte maand ten opzichte van de activiteit in de maand januari 1995 (basis 100), en dit op basis van voor seizoensinvloeden gecorrigeerde cijfers.

De uitzendsector leverde dus uitstekende prestaties in juni 2017. De sterke jaarlijkse groei wordt mede ondersteund door een sterke toename van de studentenarbeid. De cijfers van juni bevestigen de positieve eerste jaarhelft voor de industrie.

Bron: Federgon (federgon.be)

 

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.