Motivatieverlies volgt een vast patroon

ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenAttitudeCommunicatieFlexibiliteitIncentivesLeiderschap en CoachingLoopbaanMotivatieOrganisatie
Dat blijkt uit onderzoek aan de Stern School of Business van de New York University. Motivatie zakt halverwege weg en herstelt pas zodra het einde van het project in zicht is.

Halverwege bereikt de motivatie een dieptepunt. De start en het einddoel zijn even ver weg en daardoor voelt het alsof de inspanningen niet tot een resultaat leiden. Een goed voorbeeld is het uitlezen van een dik boek. Wanneer het boek bijna uit is, lijken tien extra bladzijden het doel dichtbij te brengen. In het midden van het boek maken tien bladzijden daarentegen nauwelijks verschil.

Het patroon waarin motivatieverlies optreedt, geldt ook in een werkomgeving. De onderzoekers adviseren daarom om te werken met tussentijdse doelstellingen en beloningen.

Bron: www.nyu.edu

HR Business Partner

Zorg Stekene

Recruitment Manager

Intelect

Corporate Recruiter

Gentis

Payroll Manager

FSMA

IT-recruiter

Projinit

Payroll Officer

ALDI

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.