Naar nieuwe ontslagronde bij Siemens Belgie?

Uitstroom

Het elektronicabedrijf neemt in drie verlieslatende afdelingen maatregelen: bij Siemens Business Services (SBS), Communications (Com) en Logistics and Assembly Systems (L&A). SBS krijgt de zwaarste klappen. Deze IT-afdeling van Siemens moet tegen het einde van het fiscaal jaar 2007 1,5 miljard euro besparen en doet dat door 2400 banen te laten sneuvelen, op een totaal van 16.000 werknemers.

Op de Communications-divisie blijft het voorlopig gissen naar het aantal verloren jobs. Siemens spreekt hier enkel over ‘personeelsaanpassingen’. Vakbond IG Metall vreest voor nog eens 3000 banen. De afdeling L&A wordt in januari gedeeltelijk ondergebracht in een nieuw bedrijf, Dematic, en zal 5000 personeelsleden tellen. Vanaf 1 oktober verdwijnt L&A dan volledig.

De ontslagen die Siemens aankondigt, komen nog eens bovenop de 35.000 banen die Siemens de voorbije vier jaar schrapte. Het is nog niet duidelijk of ons land opnieuw in de klappen deelt. De directie van Siemens België zegt dat ze de zaak “zal analyseren”. Dat klinkt cryptisch.

Manager Personeel & Organisatie

Wit-Gele Kruis Limburg

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.