Nathalie Arteel sprak met Kris Legroe over de Recognition & Employee Support strategie van Telenet

ArteelPartner Insight

Nathalie Arteel, CEO van Arteel, sprak eind januari met Kris Legroe. Kris startte tien jaar geleden bij Telenet en hij is er sinds 2020 Director of Employee Services. Kris slaagde er in om samen met Arteel de Recognition & Employee-aanpak van Telenet te versterken tijdens en na de coronaperiode. Hij legt uit hoe hij dit heeft gerealiseerd.

Bekijk zoals ruim 200 HR-professionals het integrale gesprek.

“Kris Legroe is een visionair in Reward & Recognition”

Nathalie Arteel noemt Kris Legroe zonder aarzelen een visionair op het vlak van erkenning en beloning. Kris sprak reeds in 2013 met Nathalie over zijn ideeën voor een moderne aanpak: positief gedrag bij medewerkers versterken, bedrijfswaarden meer laten leven en ook klanten ‘delighten’. Dankzij de oplossingen van Arteel en een gezamenlijke visie scoort Telenet vandaag met haar Recognition-oplossingen. De oplossingen worden door veel bedrijven als voorbeeld gezien van hoe het moet. 

Impact creëren in het hoofd én het hart van mensen

“Culture trumps strategy” en “We need to connect more with people on an emotional level” zijn bekende quotes van John Porter. Deze quotes dateren van toen hij pas CEO werd van Telenet in 2013. Kris Legroe startte in dezelfde periode bij Telenet. De visie van Porter sloot naadloos aan bij de Recognition-visie van Kris. Het mondde uit in een strategie op de lange termijn, waarbij alles draait rond impact creëren in het hoofd en hart van mensen. De programma’s en systemen van Arteel bleken daarbij een effectieve oplossing en eenvoudig in gebruik.

RecognisePlus en RecogniseMoments van Arteel dragen bij tot een positieve employer branding voor Telenet, want teams en medewerkers delen graag hun positieve ervaringen via social mediakanalen en dat wordt gezien tot ver buiten de bedrijfsmuren.
Kris Legroe

Waarom geen cash geven in plaats van erkenning via geschenken?

Kris en Nathalie geven aan dat extra loon minder impact heeft dan een Recognition-programma. Als je een cadeau of ervaring zelf kan kiezen, dan ga je veel meer stil staan bij wat het teweegbrengt. Ook mis je met cash een oplossing om de woorden van appreciatie te delen en zichtbaar maken. Je kan met geschenken individuen en specifieke prestaties belonen en teams motiveren. Het geeft leidinggevenden de kans om beter hun doelen te communiceren.

Ben je in deze uitdagende tijden ook op zoek naar manieren om medewerkers beter te verbinden en behouden of meer klantenloyaliteit op te bouwen?

Payroll Officer

ALDI

Social Legal Advisor

Smals

Resource Manager

Smals

Recruiter

Smals

Payroll & HR Administration Coordinator

Smals

HR Business Partner – Data Literate

Smals

Diensthoofd Personeel

Lokaal bestuur Ninove

Talent Officer

Lyreco

Officer/Specialist Accounting

BASF

HR Payroll Officer

Profel

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.