Netwerk voor een duurzame bedrijfsvoering

ArbeidsomstandighedenStrategie
De bedrijven die zich tot dit programma engageren, zorgen voor een grotere transparantie in hun bedrijfsactiviteiten met betrekking tot mensenrechten, arbeidscondities, milieu en integriteit. Het UN Global Compact verenigt wereldwijd meer dan 6700 organisaties, waaronder 5200 bedrijven uit 130 landen. Deelname is vrijwillig, maar vereist wel dat bedrijven regelmatig openlijk rapporteren over hun vooruitgang met betrekking tot ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’.
In België bestond tot op heden geen netwerk voor het Global Compact. Dit wordt nu verholpen, in samenwerking met de overheid en de lokale Global Compact-deelnemers. Via dit netwerk krijgen de Belgische ondernemingen nu ook de kans om deel uit te maken van deze wereldwijde organisatie, hun trainingsprogramma’s en de overduidelijke links met de VN.

Voor meer informatie surf naar www.globalcompact.be.

Intensief in de weer met MVO vanuit HRM-perspectief? Laat dit weten aan de redactie en kom aan bod in HR Square. Mail naar redactie@hrsquare.be

Port of Antwerp-Bruges
Benelux Unie
ALDI België

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.