Nieuwe behandeling om ziekenhuisinfecties te verminderen

OrganisatiePreventieVeiligheid
Het onderzoek nam drie jaar in beslag en werd gevoerd in samenwerking met de universitaire ziekenhuizen Saint-Luc, UCL en het l’Institut national de la recherche agronomique.

Ondanks desinfectering en sterilisatie van instrumenten, blijven nog steeds biofilms over. Die bevatten micro-organismen, waaronder bacteriën, die worden bedekt door een extreem resistent beschermingslaagje dat weerstaat aan de meest geavanceerde reinigingstechnieken.

De oplossing van Realco bestaat erin dat de biofilms op de instrumenten met een enzymencocktail afgebroken worden. Zo komen de micro-organismen vrij, waardoor de bacteriën bij sterilisatie geen weerstand meer kunnen bieden. Het universitair ziekenhuis Saint-Luc past de techniek al toe.

In België is jaarlijks 6 procent van de patiënten slachtoffer van ziekenhuisinfecties, of 103.000 mensen. Tussen 2500 en 3000 gevallen hebben een dodelijke afloop. “Ziekenhuisinfecties kosten de gemeenschap tot 400 miljoen euro per jaar”, aldus Realco-directeur Gordon Blackman.

Bron: De Morgen

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Manager

Meat&More

HR Business Partner

Zorg Stekene

Recruitment Manager

Intelect

Corporate Recruiter

Gentis

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.