Nieuwe beroepsziekte: app-athie

Overmatig gebruik van verschillende apps voor dezelfde doeleinden leidt niet alleen tot moeilijkheden om vergaderingen te organiseren en bij te wonen, maar kweekt ook ontevreden medewerkers. Het zou een teken kunnen zijn van het feit dat ‘millennials’, geboren tussen 1980 en 1995 en opgebracht met computers en apps, ondertussen manager of zelfs CEO zijn geworden. Zij zien in de automatisering en de op software gebaseerde organisatie van het werk geen graten. Zij zouden zich kunnen vergissen.

Volgens de baas van een Amerikaans databedrijf is de tijd gekomen voor standaardisatie van de apps. Teveel verschillende apps en platformen kunnen tijdverlies, productiviteitsverlies en een slechte ervaring bij de gebruikers veroorzaken. Werknemers van grote bedrijven kunnen tien of meer werk-gebonden apps in gebruik hebben, elk met een andere gebruikersomgeving en operationele kenmerken. Alleen al de gewenste app vinden, kan al een karwei zijn. Overschakelen naar een andere, onderbreekt het werk. Gevolg: gefrustreerde en malcontente werknemers. Alsof ze nog niet genoeg aan hun hoofd hebben!

De oplossing is nochtans simpel: alle werkprocessen in een gecentraliseerde app stoppen of op zijn minst het aantal sterk verminderen.

Bron: shrm.org

Opleider Actiris Academy

Actiris

Payroll Officer

ALDI

Social Legal Advisor

Smals

Resource Manager

Smals

Recruiter

Smals

Payroll & HR Administration Coordinator

Smals

HR Business Partner – Data Literate

Smals

Diensthoofd Personeel

Lokaal bestuur Ninove

Talent Officer

Lyreco

Officer/Specialist Accounting

BASF

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.