Nieuwe bruggepensioneerden moeten ‘aangepast beschikbaar’ blijven

De Groep van Tien en dan vooral de vakbonden hadden de regering al dagenlang gewaarschuwd geen komma te veranderen aan hun voorstel om de beschikbaarheid van oudere werklozen en SWT’ers (de nieuwe naam voor bruggepensioneerden) voor de arbeidsmarkt een beetje te milderen.

De regering is het alvast eens met de stelling dat de al bestaande werklozen met een bedrijfstoelage (de bruggepensioneerden) niet op zoek moeten naar werk. Voor de nieuwe en toekomstige bruggepensioneerden ziet het er echter anders uit. De regering stelt dat ze ‘aangepast beschikbaar’ moeten zijn. Daarmee vermijdt ze de term ‘actief beschikbaar’ (wat neerkomt op verplicht solliciteren voor een nieuwe job), maar ook ‘passief beschikbaar’ (waarbij bruggepensioneerden alleen moeten ingaan op een job als die hen aangeboden wordt).

Maar wat is ‘aangepast beschikbaar’ dan wel? De nieuwe SWT’ers kunnen toegeleid worden naar een nieuwe job op basis van hun competenties en ervaring. Het zou dan ook zeker om een ‘passende betrekking’ moeten gaan. De beschikbaarheid geldt dit jaar pas tot de zestigste verjaardag, maar die wordt geleidelijk opgetrokken, zodat die in 2019 de leeftijd van 65 jaar bereikt.

Bron: De Standaard (standaard.be), De Tijd (tijd.be)


HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.