Nieuwe opleiding tot referentiepersoon ethiek

ArbeidsmarktFunctiestudieLoopbaanOpleiding
Zorgverleners worden geconfronteerd met een gezondheidszorg die steeds complexer wordt, onder meer door de gevolgen van de vergrijzing en de algemene vraag naar meer efficiëntie en flexibiliteit. Meer dan ooit is er op de werkvloer de noodzaak om de ethische dimensie van de zorg ter sprake te brengen.

Ethiek draait immers niet alleen om de grote ethische thema’s zoals euthanasie, abortus of orgaandonatie. In hun dagelijkse omgang met patiënten worden zorgverleners immers voortdurend geconfronteerd met ethische vragen. Deze ethische problemen ter sprake brengen, vraagt moed, denkkaders en een ‘taal’. Een referentiepersoon Ethiek kan hierbij binnen een team of een instelling een belangrijke rol vervullen, als aanspreekpunt of drijvende kracht.

In de opleiding tot referentiepersoon Ethiek worden filosofische denkkaders aangereikt, basisbegrippen ethiek bijgebracht en leert men een ethisch stappenplan hanteren. Daarnaast worden cursisten gevormd in communicatievaardigheden vanuit ethische denkkaders en worden groepsdynamische vaardigheden ontwikkeld, die het mogelijk maken om binnen een team of een instelling ethiek meer bespreekbaar te stellen.

De opleiding wordt gespreid over twee academiejaren (2013-2015) op telkens één vrijdag per maand van oktober tot juni.

Meer info per mail naar [email protected] of j[email protected] en ook op de website www.khlim.be/ethiek.

HR Manager

Meat&More

HR Business Partner

Zorg Stekene

Recruitment Manager

Intelect

Corporate Recruiter

Gentis

IT-recruiter

Projinit

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.